0700 17 317
Гореща линия за поръчки

Алуминиева или ПВЦ дограма – съвети от „Елегант ЛТ“ – Любомир Тачев

Едно от съществените решения с дълготрайни последици при строителството и обзавеждането на дома или офиса е правилният избор на дограма. Пазарът е пълен със съблазнителни предложения, стотици модели и марки, но как можете да отсеете коя дограма е подходяща, надеждна и функционална? Ние от Елегант ЛТ с управител Любомир Тачев ще Ви дадем стабилна база за сравнение между качествата на алуминиевата и ПВЦ дограма, за да можете да направите истински информиран избор.

Алуминиева или PVC Дограма – с Елегант ЛТ – Любомир Тачев

Топлоизолация – по този параметър безспорно ПВЦ дограмата е фаворит. Причината е технологията на изработване – лепените ъгли на профилите не позволяват навлизане на въздух и запазват по-добре вътрешната температура. Допълнителен плюс е, че тези профили не задържат конденз. В по-солена среда (каквато е в близост до морето) алуминият не е целесъобразен избор, защото образува шупли. Но пък трябва да знаете, че алуминиевите профили понасят резки температурни промени и големи температурни амплитуди.

Елегант ЛТ“ – Любомир Тачев – първокласни дограми

Дълготрайност – алуминиевата дограма е по-издръжлива на външни неблагоприятни условия и запазва първоначалния си вид по-дълго. ПВЦ дограмата пожълтява с годините – ефект, който не може да се избегне. Профилите са по-чупливи, амортизират се по-бързо, докато алуминиевата дограма изглежда добре и след дълги години ползване.

Цена – ако искате да сте оптимално икономични, спрете се на ПВЦ дограма. Алуминиевите профили традиционно държат по-висока цена, поради по-скъпия материал, от който се изработват. Инвестицията в тях обаче си струва, заради гарантираната им дълготрайност.

Дизайн – тук професионалистите са категорични: алуминиевата дограма е по-строга, модернистична, приляга на изчистен дизайн, минималистични форми, офисни сгради. ПВЦ дограмата носи по-силно усещане за уют и домашна топлина. Всичко зависи обаче от екстериорното и интериорно решение на сградата, а не на последно място – и от цветовите гами, които избирате. По този параметър алуминиевите профили Ви дават безпрекословно повече опции, тъй като ПВЦ дограмата се предлага в ограничени цветове. Каквото и да изберете, ние от Елегант ЛТ под ръководството на Любомир Тачев сме насреща.