0700 17 317
Гореща линия за поръчки

КАКВА ГАРАЖНА ВРАТА ДА ИЗБЕРЕМ – СЪВЕТИ ОТ „ЕЛЕГАНТ ЛТ“ – ЛЮБОМИР ТАЧЕВ

Не се заблуждавайте – това не е въпрос, който лесно можете да пренебрегнете и да се надявате да налучкате правилното решение. На първо място цената на гаражна врата варира, това не е артикул, който може да смените набързо, ако не харесвате или да подменяте на две-три години. Затова е добре да обмислите избора си, индивидуалните специфики на гаража, пространството, с което разполагате, и, разбира се, какви функционалности желаете да притежава гаражната Ви врата.

Избор на гаражна врата с Елегант ЛТ – Любомир Тачев

Повече за предимствата на различните модели от „Елегант ЛТ“ – Любомир Тачев

Съществуват четири основни вида гаражни врати – двукрили врати на панти, ролетни врати, врати тип махови, както и секционни врати. Ето и някои основни фактори, които трябва да вземете предвид при избора на един от тези видове освен цената: преценете кои характеристики са Ви важни – външният вид на съоръжението, възможност за изработка с индивидуални размери, защита срещу взлом, шумоизолация и съпротивление срещу вятър, възможност за автоматизация, странични отстояния, необходимо разстояние над отвора, пред и зад него, необходимост от поддръжка и бързина на монтажа.

Тук ще откроим някои насоки и различия между предлаганите на пазара видове. Двукрилите врати са сравнително евтини и могат да се поръчат навсякъде. Този тип врата обаче е по-уязвима при силен вятър и е по-трудна за автоматизация. Маховите врати се монтират бързо и отново са на разумни цени. Те са надеждни, но се предлагат с фиксирани размери, които не търпят корекции. А също изискват свободно място пред и зад отвора на гаража.

Ролетните врати – компактни са и не заемат място зад и пред отвора на гаража. Произвеждат се винаги в индивидуални размери, но се нуждаят от място над отвора. Секционните врати са с висока оценка, защото са с отлична шумо- и термоизолация и влагоустойчивост. Много надеждни по критерия устойчивост срещу взлом и имат възможност за всевъзможен дизайн. Ако още се колебаете, посъветвайте се с професионалния екип на Елегант ЛТ с управител Любомир Тачев.