0700 17 317
Гореща линия за поръчки

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПОДХОДЯЩИ ВЪТРЕШНИ ЩОРИ – СЪВЕТИ ОТ „ЕЛЕГАНТ ЛТ“ – ЛЮБОМИР ТАЧЕВ

Завършеният вид на едно помещение зависи до голяма степен от на пръв поглед дребни детайли като избора на пердета или щори. Макар много хора да смятат, че вътрешните щори са присъщи на офисни площи и бизнес пространства, те стават все по-популярно решение и за дома. Това е така, заради огромното разнообразие от варианти, разновидности, цветове и аранжировка, които позволяват щорите. Но как да изберем? Ето един лесен наръчник от Елегант ЛТ с управител Любомир Тачев, който ще Ви даде насоки:

Римски щори

Позволяват монтаж върху таван, стена или дограмата. Материята се събира на сектори и това придава елегантност на интериора. Могат да бъдат от по-тънък или плътен текстил в многообразие от десени.

Избор на вътрешни щори с Елегант ЛТ – Любомир Тачев

Венециански щори

Това са познатите хоризонтални щори, които представляват наредени една под друга алуминиеви ленти. Предимство е, че позволяват различни начини, по който да регулирате колко светлина да влиза в помещението.

Вертикални щори

Представляват вертикални ивици плат. Могат да покриват само прозореца или цялата стена до пода. Предлагат се в разнообразни цветове и придават на помещението стил и красота. Допълнителен плюс е, че позволяват както пълно затъмняване, така и частично.

Щори Японска стена

Все по-модерни, заради изяществото, което носят. Подходящи са за големи прозорци и не събират много прах. Представляват прекрасен цветен акцент във всяко помещение и носят азиатски привкус на интериора.

Ролкови щори

Една от най-старите разновидности, познати на пазара. Евтин и достъпен вариант, а освен това се поддържат изключително лесно. Материята може постепенно да се сваля надолу за пълно или частично затъмняване.

Щори Зебра

Прекрасна разновидност на ролкови щори. Изработени са от два различни текстила, като единият е по-плътен, а другият – по-тънък. Така образуват невероятно стилен ефект, но и позволяват стаята да остане светла.

Накратко – когато избирате вътрешни щори, съобразете се с няколко фактора: личния Ви стил и предпочитания, какъв ефект целите и за какво ще използвате щорите, колко често искате да почиствате и каква светлина предпочитате в конкретното помещение. Ако още се колебаете или вече сте направили своя избор, свържете се с нас – екипът на Елегант ЛТ – Любомир Тачев с радост ще Ви съдейства!