0700 17 317
Гореща линия за поръчки

КАК ДА ПОДДЪРЖАМЕ ПРАВИЛНО PVC ДОГРАМАТА – СЪВЕТИ ОТ „ЕЛЕГАНТ ЛТ“ – ЛЮБОМИР ТАЧЕВ

Инвестицията в нова PVC дограма е един от най-добрите начини да подобрите енергоефективността на дома си, да му придадете свеж и елегантен вид. Необходимо е обаче да се полагат навременни усилия за поддръжка на профилите и прозорците, за да удължите живота на дограмата и да ѝ позволите да изглежда като нова дълги години. Има няколко лесни стъпки, които ние от Елегант ЛТ – Любомир Тачев препоръчваме да следвате, за да запазите красивия изглед на Вашата дограма и да си гарантирате, че качествата ѝ ще се запазят непокътнати.

Поддръжка на ПВЦ Дограма – Елегант ЛТ – Любомир Тачев

Колко често да чистим дограмата?

На първо място след като дограмата е поставена, трябва да се погрижите да премахнете защитните ленти от профилите най-късно две седмици след монтирането им. В противен случай лепилото ще остане и е напълно възможно да не успеете да го премахнете изцяло, тъй като заради атмосферните условия то ще залепне стабилно върху профилите.

Второ – уверете се, че поне два пъти годишни почиствате дограмата основно – прозорците, профилите, ако е нужно – смажете металните елементи – дръжки, панти и заключващи механизми.

Как лесно да почистим дограмата?

Първоначално трябва да избършете натрупаните по прозорците и профилите прах, мръсотия и паяжини. Това може да стане с прахосмукачка или мека влажна кърпа. Това е необходимо, за да улесни основното почистване, като премахне по-голяма част от замърсяванията. След това изберете подходящ препарат за PVC дограма или направете обикновен сапунен разтвор, с който напръскайте прозорците и профилите. Не използвайте абразивни препарати и гъби – те могат да надраскат повърхността на профилите и да оставят трайни последици за външния вид и качествата на дограмата, защото повреждат горния слой на рамките. Освен че ще отнемете блясъка на профилите, ще установите, че след това прахът ще полепва много по-лесно по тях.

След като нанесете препарат за почистване, минете дограмата с чиста вода, за да отстраните останалата мръсотия. И накрая е добре да подсушите с микрофибърна кърпа, която не оставя мъх по прозорците и профилите. Изчистете и подсушете добре уплътненията, за да не се надуят впоследствие. Лесно е, нали?

За да е още по-лесна поддръжката, изберете наистина първокласна дограма – в Елегант ЛТ – Любомир Тачев с радост ще Ви помогнем.