0700 17 317
Гореща линия за поръчки

Кога е най-подходящото време за смяна на дограма – съвети от „Елегант ЛТ“ – Любомир Тачев

Лятото неизменно е отредено за ремонти, а ако попитате някой кога е най-подходящо да смените дограмата, отговорът е предопределен. Ние от „Елегант ЛТ“ – Любомир Тачев обаче ще Ви дадем по-различен съвет, който няма да Ви ограничава в определен сезон през годината. В крайна сметка лятото е дълго чакано, защото предполага разнообразие от възможности за почивка и приятни слънчеви дни със семейството. А един ремонт неизбежно отнема от свободното Ви време.

Наистина, смяната на дограмата през лятото има своите позитиви. Тогава температурите са високи и няма опасност помещението, в което сте решили да смените прозорците, да изстине. Освен това благоприятните атмосферни условия позволяват на замазките и боята да изсъхне много по-бързо. Лятото предполага и предприемане на по-мащабни ремонти и така може да съчетаете смяната на дограмата с други предвидени строително-монтажни работи.

„Елегант ЛТ“ – Любомир Тачев – на Ваше разположение по всяко време

Ремонтите през този сезон обаче имат и няколко минуса. На първо място – именно тогава повечето хора се активизират и извършват плануваното. Така специализираните фирми са много по-заети, графиците са запълнени и трябва да се съобразявате с намалената възможност на компаниите да поемат допълнителни поръчки. Цените също са по-високи, заради увеличеното търсене и ако имате ограничен бюджет, качеството на дограмата може да пострада.

И още един съществен минус – ако дограмата не е изпълнена както трябва и има дефекти, то те ще се усетят чак през зимата и едва тогава ще трябва да се правят корекции, което е неудобно.

Ако решите да смените дограмата през зимата или в по-хладен сезон, ще можете веднага да усетите, ако нещо не е наред. Просто задръжте пръстите си близо до профилите и ако отвън влиза студен въздух, ще имате възможност да поискате корекция веднага. По това време фирмите са по-свободни и така може да избирате удобно за Вас време. А най-важното е, че в студените сезони цените на дограмите винаги са по-ниски, заради намаленото търсене. А ние от „Елегант ЛТ“ – Любомир Тачев работим бързо и качествено дори и през зимата.