0700 17 317
Гореща линия за поръчки

Гаражни врати

Освен по вида материал, гаражните врати се различават и по начина си на отваряне.

Основните видове са: ролетни, секционни, махови.

Ролетни врати

Ролетните врати се произвеждат от високоустойчиви алуминиеви ламели с и без топлоизолация (полиуретанов пълнеж за по-добра звуко- и топлоизолация). Те се задвижват както рьчно, с манивела, така и с дистанционно управление или бутон. Ролетният тип гаражни врати позволяват максимално използване на гаражното пространство.

Секционни гаражни врати

Секционните гаражни врати са безшумни, елегантни на вьншен вид и надеждни. Платното на вратата се състои от 4, 5 или 6 секции в зависимост от височината. Те се изработват от галванизирана стоманена ламарина, покрита с PVC фолио и запълнена с полиуретанова пяна. На пазара се предлагат и дървени секционни врати. Те са направени от водоустойчиви материали, използвани в корабостроенето. Секционните врати също могат да се задвижват както автоматично, така и ръчно. Основното им предимство е, че в тях могат да бъдат вградени пешеходна врата и/или прозорец.

Махови гаражни врати

Маховите гаражни врати се отварят над главата и се предлагат във варианти на хоризонтален лентовиден и касетен растер. Предназначени са за единични и двойни гаражи.
Има широк диапазон от стандартни размери. Вратата може да бъде с или без топлоизолация. Може да се отваря ръчно или автоматично.