0700 17 317
Гореща линия за поръчки

PVC дограма

PVC дограма

“Елегант ЛТ” произвежда врати и прозорци от 3, 4, 5 и 6-камерни PVC профили.

VIVA Plast

Профилите VIVA Plast са разработени съвместно с помощта на германски инженери от научния институт в германския град Розенхайм. PVC профилите могат да бъдат 3-, 4- или 5-камерни.

Грижата за околната среда при производството също е широко застъпена, като от компанията производител на профилите използват единствено качествени материали, без съдържание на олово.

След комплексни изпитания на PVC профилите VIVA Plast, са достигнати редица високи резултати. Сред тях са устойчивостта на профилите на месечни температурни амплитуди от -10° С и 35° С; променливо атмосферно налягане и други неблагоприятни климатични условия. Допълнително е поставен и TPV уплътнител, който осигурява чудесното представяне на PVC дограмата при температурни рекорди от порядъка на -50° С и 70° С.

PVC профилите с марка VIVA Plast осигуряват високо ниво на топло- и звуко изолация, а също така не допускат влагата да се просмуче във вашия дом, вила или бизнес сграда.

Използването на усилващ метален профил гарантира максимална устойчивост на цялата конструкция, а богатия избор от PVC профили гарантира желаната форма и дизайн на PVC дограмата.

VIVA Plast се произвежда с най-модерни машини, предоставени от световни имена като “Greiner Extrusionstechnik” и “Krauss Maffei”.

Дограмата, произведена от профилите на VIVA Plast е негорима и практически спира разпространението на огъня.
Заводът на VIVA Plast е напълно автоматизиран, благодарение на което се постига високо качество на PVC системите.
Всички системи от PVC профили за производство на дограма на VIVA Plast са сертифицирани с международен сертификат за качество ISO 9001.

3-камерна PVC дограма Viva Plast 6300

4-камерна PVC дограма Viva Plast 6400

5-камерна PVC дограма Viva Plast 7500

Weiss profil

4-камерният PVC профил на Weiss profil е изцяло съобразен с интезитета на слънчевото лъчение за нашите географски ширини. Влаганите в производството суровини са напълно безвредни за човека /с безоловни стабилизатори/ и гарантират висока устойчивост на неблагоприятни атмосферни влияния.

Ширината на профила от 60 мм в съчетание със стъклопакет от 24 мм. изработен от 2 флоатни стъкла , постига оптимален коефициент на топлоизолация от: U = 1.4 W/m2 и звукоизолация до 34 dB. Weiss profi предлага богат избор на цвят по RAL, както и „дървесни цветове”.

Weiss profil се открояват със своята елегантност и меки форми, което осигурява много възможности за оптимални архитектурни решения. 3, 4 и 5-камерните системи на Weiss profil гарантират отлични топло- и звукоизолационни качества на произведените от тях врати и прозорци.

Постоянният контрол през целия производствен процес – от получаването на суровините до изпитанията на готовото изделие – гарантира неизменно високо качество на продукта.

Какво трябва да знаем преди да поръчаме дограма?

Стъклопакет
Стъклопакетът може да бъде двоен или троен, като серията профили трябва да позволява монтаж на по-широк стъклопакет. Може да бъде съставен от различни стъкла, а по желание на клиента и затворен с газ аргон, с цел повишаване на топло- и шумо- изолационните параметри.

Уплътнения
Уплътненията осигуряват въздушната непроницаемост и хидроизолация. Те са неизменна част от всяка дограма.

Обков
Съвременните обкови позволяват всеки един прозорец да се отваря и в двете равнини – комбинация между хоризонтална и вертикална ос, което несъмнено е удобство. Препоръката на “Елегант ЛТ“ е да се предвиди поне по едно такова крило за всяко помещение.

Производство и монтаж
Квалификацията на монтажниците, които ще дойдат при Вас, както и качествените консумативи, използвани от “Елегант ЛТ“ са гаранция за качествено изпълнение.

Thyssen INOUTIC

3-камeрна система

Системата Thyssen 3-камерна, благодарение на ширината на профила 60 мм със стъклопакет от 24 мм, изработен от 2 флоатни стъкла, постига оптимален коефициент на топлоизолация от: U = 1.4 W/m2 и звукоизолация до 35 dB. Това, както и атрактивната цена правят Thyssen 3-камерна най-често поръчвания профил от клиента.

ELITE 5-камeрна система

5-камерната системата ELITE, благодарение на ширината на профила 71 мм със стъклопакет от 24 мм или 32 мм, изработен от 2 флоатни стъкла, постига оптимален коефициент на топлоизолация от: U = 1.3 W/m2 и звукоизолация до 40 dB.
Въз основа на неговото изпълнение в различни равнини, пасва на всеки архитектурен стил и свързва модерния дизайн с най-новите аспекти на техниката.

Предимства на прозорците ELITE в един поглед:
1. Ширината на профила от 71 мм и 5-камерната технология правят възможен най-високият коефициент на топлоизолация U=1.3 W/m2;
2. Големи стоманени камери с голям инерционен момент, което прави прозоречните конструкции изключително стабилни;
3. Еднаква армировка в касата и крилото;
4. Екструдирани сиви уплътнения.

PRESTIGE 6-камeрна система

6-камерната профилна система Prestige на Thyssen е най-новата разработка на прозоречния концерн, чиято цел е постигане на максимална топло- и звукоизолация. Също така шестте камери налагат уголемяването на профила и чрез овалния дизайн на крилото и касата е постигнат изключително оригинален и модерен вид, достоен да бъде част и от най-луксозния интериор. Тя изпълнява изискванията за топлоизолация с коефициент на топлоизолация 1.1 W/m2 и звукоизолация до 50dB.